Perinnemaisema, lintutorni meren rannalla

tammivanhusLuontopolku kulkee perinnemaisemien; hakamaan ja metsälaidunten läpi. Metsälaidun on metsää, jota on joitakin vuosia laidunnettu, mutta niittylajisto ei vielä ole hallitsevana osana aluetta. Hakamaata on ennallistettu harventamalla havupuustoa ja laiduntamalla. Se on lehdon ja kangasmetsän yhdistelmätyyppi.

Fladan äärellä on harvinaisen vanha tammi. 1990-luvun alussa tammivanhus viimein uupui ja romahti noin 450-vuotiaana. Rungon ympärys oli mitattaessa noin 7,5 metriä ja kerrotaan että latvuksen halkaisija olisi ollut jopa uskomattomat 80 metriä.
Jopa kuolleena tammi on hyvin arvokas. Se on monien sienten ja lahottajaeläinten koti. Hoidetuissa metsissämme useat lajit ovat katoamassa, joten lahot jättipuut ovat osaltaan säilyttämässä rikasta perinnemaisemaamme. Myös kolopesijälinnut sekä eräät uhanalaiset jäkälälajit löytyvät alueelta.

lintutorni

Aivan alueen lounaisosassa sijaitsee lintutorni, josta voi tiirailla vesilintuja. Joutsenet, uikut ja punasotka kuuluvat rehevän fladan lajistoon.  

takaisin alkuun