otsikko

virna

 

Etusivu

Historia

Luonto

Kulttuuri

Retkeily

Sijainti 


Retkeily

Virnamäki on erinomainen kohde retkeilyä aloittelevalle päiväretkeläiselle tai kuntoilijalle, joka haluaa löytää rentouttavan ulkoilupaikan kaupungin läheisyydestä. Alueella kulkee yksi virallinen tauluin merkitty luontopolku ja useampi epävirallinen polku. Virallisen luontopolun pituus on 1,5 km.  Erityisesti kalliokedoilla kulkiessa tulee muistaa käyttää vakiintuneita polkuja kasvilajiston liiallisen kulumisen välttämiseksi. Koiranulkoiluttajien on hyvä muistaa, että lintujen pesimäaikana koira on hyvä pitää alueella kytkettynä.

Virnamäen etuja ovat nopea saavuttevuus Turun keskustasta, helppokulkuinen maasto, upean luonnon ja historian yhdistyminen samassa paikassa sekä elinympäristöjen vaihtelevuus. Tämän vuoksi alue onkin koululaisryhmien suosiossa.

Retkelle kannattaa suunnata eväiden kanssa, sillä vaikka alue onkin verrattain pieni, sen tutkimiseen ja ihmettelyyn saa kulumaan yllättävän paljon aikaa.

Luontopolun lisäksi alueella voi kesäisin muun muassa vuokrata kanootteja ja ostaa kalastuslupia polun alussa sijaitsevasta Myllärintalosta.

 

 


Katajainen kansa

Virnamäellä luonnon muodot ja tekstuurit ovat kaikkien käsillä.


Hiihto

Virnamäellä voit harrastaa ympäri vuoden.

Turun seudun luontokohteet

Varsinais-Suomen maaseutuoppilaitos 2009, Niina ja Piia