Luolavuoren ulkoilualue
Etusivu Sijainti Historia Ulkoilu Luonto Kuvia

Ulkoilu

Luolavuoren retkeily- ja liikuntamaastot  kiemurtelevat metsien, jylhien kallioalueiden ja  entisen kaatopaikan alueella hyvin monenlaisten ja vaihtelevien biotooppien keskellä.
Merkittävimmät kävely- ja pyöräilytiet ovat valaistuja. Talvisin nämä reitit ovat ladutettuja, jolloin pyöräily ja koirien ulkoiluttaminen niillä reiteillä on kielletty. Keskeisimmissä risteyksissä löytyy tienviitoitusopasteet. Valaistut ulkoilureitit soveltuvat myös liikuntarajoitteisille. Maastossa on lisäksi hyväkulkuisia polkuja, jotka ovat myös merkityt sinisin ulkoiluleimoin ja löytyvät merkittyinä kaupungin liikuntakartasta.

polkuleima

Maastopyöräilijät harjoittelevat näissä metsissä sekä jätemäellä ja nämä metsät ovat myös hyviä suunnistusmaastoja. Alue toimiikin sekä suunnistuksen että maastopyöräilyn kilpailumaastona. Jätemäellä on maastopyöräilijöitten virallinen harjoitusrata kumpareineen. Tämä mäki toimii talvisin hienona laskettelupaikkana kaikenmuotoiselle mäenlaskulle. Geokätköilijätkin ovat purkittaneet Luolavuoren.

Koiranomistajille tämä alue on loistavaa ulkoilumaastoa hiihtokauden ulkopuolella ja valaistut osuudet lisäävät turvallisuutta.  Metsissä on runsaasti pienempiä toisiaan risteileviä polkuja. Runsaslumisenakin talvena polut pysyvät avoinna säännöllisten käyttäjien toimesta. Alue on suunnistajien ja retkipyöräilijöitten lisäksi myös alueen koulujen liikuntamaastoa. Siitä huolimatta on mahdollista vaellella metsäpoluilla parikin tuntia aivan omassa rauhassa. Alueen kalliometsät ovat myös hyviä marjastus ja sienimaastoja.

Vesitornin juurella jylhässä louhikkorinteessä sijaitsee aito luonnonluola. Luolavuoren ulkoilualueen jyrkillä kallionseinämillä löytyy monenkaltaisia kiipeilypaikkoja.

luola

 

Turun seudun luontokohteet